Vlada Republike Slovenije je 10. in 11. aprila obiskala statistično regijo Podravje. V okviru vladnega obiska je minister za notranje zadeve Dragutin Mate v torek, 10. aprila, obiskal Policijsko upravo Maribor, kjer ga je skupaj s člani ožjega strokovnega kolegija sprejel direktor PU Maribor mag. Karol Turk.

070411-ObiskMinistra01

Direktor PU Maribor je ministru podal oceno dela policijske uprave v letu 2006. ťPolicijske patrulje se morajo pogosto pojavljati na krajih, kjer se konstantno pojavljajo varnostno zanimivi dogodki,Ť je sogovornike opozoril minister in dodal, da bo potrebno posebno pozornost usmeriti v aktivnosti v zvezi z vstopanjem v schengenski prostor.

070411-ObiskMinistra02

V sredo, 11. aprila, je minister Dragutin Mate v spremstvu direktorja PU Maribor Karola Turka in vodje SKP Marjana Fanka nadaljeval obisk v PU Maribor. Najprej si je ogledal letališče v Slivnici, kjer ga je sprejel komandir Policijske postaje Rače Tomaž Urlep in mu razkazal policijske prostore na letališču.

070411-ObiskMinistra03

Nato je obiskal PP Rače, kjer si je ogledal prostore policijske postaje in se pozanimal o delovnih razmerah. V sproščenem vzdušju je obudil nekatere spomine, ki ga vežejo na ta kraj.

070411-ObiskMinistra04

Obisk je minister nadaljeval na Postaji mejne policije Šentilj, kjer ga je gostil njen komandir Tomaž Klaneček ter mu razkazal prostore policijske postaje in mejni prehod.

070411-ObiskMinistra05

Ministra je zanimalo, kako se bo enota preoblikovala po vstopu v schengensko območje. "Pomembno je, da se ves čas pogovarjamo o prihajajočih spremembah. Policisti morate vedeti, kaj vas čaka in kako se bo odvijalo delo v prihodnje," je povedal minister v pogovoru s policisti. Ogledal si je tudi potek mejne kontrole.

070411-ObiskMinistra06

Obisk na PU Maribor je Dragutin Mate zaključil na Policijski postaji Šentilj, kjer je bil gost komandirja Boštjana Veličkega. Policiste PP Šentilj je povprašal, kako dojemajo razliko med delom nekdanjega vodje varnostnega okoliša in sedanjega vodje policijskega okoliša. Pri tem je dodal, da morajo vodje policijskih okolišev pridobiti vlogo, kakršno so v okolju nekoč imeli vodje varnostnih okolišev.


Tekst in fotografije: Bartolo Lampret