Dan varne vožnje je nadgradnja prireditev, ki so se prejšnja leta odvijale pri dvorani Tabor v Mariboru. Ker je zanimanje za prireditev iz leta v leto raslo so organizatorji pripravili še večjo in pestrejšo prireditev.

070517-DanVarneVoznje01

Namen dneva varne vožnje je bil izboljšati varnost v cestnem prometu, ozavestiti voznike z daljšim vozniškim stažem ter predstaviti novosti, ki se pojavljajo v avto moto svetu.

Prireditev je bila sestavljena kot splet različnih aktivnosti. Organizatorji so pripravili predavanja z novostmi v cestnem prometu. Mladi vozniki so se lahko preizkusili v poligonski vožnji, reševanju testnih pol ter ostalih veščinah, ki jih moramo vozniki obvladati. Da je bilo tekmovanje zanimivejše, so pripravili lepe nagrade.

070517-DanVarneVoznje02

Za vse motoristične navdušence so potekale predstavitve novih motornih koles različnih znamk in testne vožnje z le-temi. V okviru prireditve je potekalo predavanje o varni vožnji, na katerem so reševalci predstavili svoje delo, policisti PPP Maribor pa izvedli preventivno akcijo Policijska izkušnja kot nasvet. S ciljem zmanjšati število prometnih nesreč, v katerih so udeleženi vozniki motornih koles in koles z motorji, so obiskovalcem predstavili varno vožnjo motornega kolesa. Policisti inštruktorji so obiskovalce opozorili na izbiro in uporabo primernih zaščitnih sredstev, spretnosti pri vožnji, izogibanju oviram zaviranju ipd. PP Maribor II je na prireditvi sodelovala s stojnico, kjer sta policistka in policist predstavljala preventivno delo policije, obiskovalci pa so lahko preizkusili alkotest.

070517-DanVarneVoznje03

 

Prireditev je obiskalo približno 200 voznikov motornih koles, nekaj posameznikov se je tudi opogumilo in pod budnim očesom policijskega inštruktorja izvedlo vajo z motornim kolesom.

Prireditev so popestrili še glasbeni gostje in pestra gostinska ponudba.


Tekst in fotografije: Bartolo Lampret