Policijska postaja Koper je dne 23.05.2002 s pričetkom ob 10.00 uri, za varovance (45 oseb) Varstveno delovnega centra Koper, enota v Kopru, na ulici 15. maja št. 008, organizirala predstavitev vozil in opreme policije.

Sama izvedba promocije dela policije, ki je bila prilagojena varovancem, je potekala na parkirišču (dvorišču) Varstveno delovnega centra, kjer smo predstavili sledeče:

  1. Službeno vozilo policije z vso pripadajočo opremo za reševanje prometnih nesreč in laserskim merilnikom hitrosti. Prisotni so se lahko preizkusili tudi v psihofizičnih sposobnostih, in sicer jim je bil omogočen preizkus z elektronskim alkotestom. sicer jim je bil omogočen preizkus z elektronskim alkotestom.
  2. Policist prometnik s kolesom z motorjem ter policist Postaje prometne policije z motornim kolesom.
  3. Intervencijsko vozilo z opremo za Javni red in mir (čelade, ščiti, gumijevka, sredstva za vklepanje in vezanje).
  4. Terensko vozilo Land Rover
  5. Vodnik službenega psa s psom

020523-PromocijaVDC01-m

Namen samega prikaza dela in opreme policije je bil seznaniti osebe - invalide (motene osebe) z delom policije in seznanitev s cestno prometnimi predpisi, saj so v večini udeleženi v prometu kot pešci. V uvodu je bilo organizirano kratko predavanje na temo prometne varnosti.

Pri izvedbi promocije je sodeloval vodja IV. policijskega okoliša, ki je v dogovoru z vodjo varstveno delovnega centra, promocijo tudi organiziral, pet policistov PP Koper in policist PPP Koper. Policisti, ki so bili zadolženi za posamezna vozila in opremo so prisotnim nudili potrebne informacije in predstavili posamezna področja dela.

020523-PromocijaVDC02-m

Ob zaključku je Vodja policijskega okoliša s strani vodje Varstveno delovnega centra Koper, v imenu kolektiva PP Koper prejel simbolično "darilce" in sicer ročno izdelan mozaik, ki je darilo varovancev Policijski postaj Koper, za promocijo, ki je bila izvedena v njihovem okolju.

 

Igor Majcen
KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE