V IPA KLUBU CELJE so si tudi ob konec letošnjega leta zadali prijetno nalogo, razveseliti otroke, oziroma vnuke svojih članov. K sodelovanju so letos povabili še Veteransko društvo Sever za celjsko območje in OPS Celje.

Veliko število prijavljenih otrok, ki so na prireditev pripeljali tudi mamice in očke, bratce in sestrice, dedke in babice je preseglo pričakovanja, tako da je prireditev potekala v dveh delih. Čudovito okrašena dvorana celjskega Narodnega doma je bila obakrat polna.

Plesni teatre Igen je mladim nadobudnežem predstavil Smeška med črkami ali plesno abecedo, ki si jo je v petih državah sveta ogledalo že več kot 90.000. obiskovalcev. Na domačem odru je prav v soboto predstava doživela stoto uprizoritev. Otroci so bili nad dogajanjem na odru navdušeni, česa drugega ob odlični koreografiji in izvedbi tudi ni bilo pričakovati. Simpatičen Smeško je otroke hitro zvabil v svet črk, tako da je ob njihovem sodelovanju 40 minutna predstava minila kot bi mignil.

Prijetno dogajanje je zaokrožil BOŽIČEK, ki je letos zaradi velikega števila daril, ki jih je bilo potrebno razdeliti s seboj pripeljal tri pomočnice. Z njihovo pomočjo in izdatno pomočjo še dveh skritih pridnih in hitrih pomočnikov v zaodrju, je obdaril vse otroke. Poleg tega si je za vsakega mladega prijatelja vzel čas, si ga posadil na kolena, poklepetal in se skupaj z njim nastavil veščim prstom fotografskega mojstra. Glede na to, da je Božiček izvedel, da so bili prav vsi otroci čez leto nadvse pridni, se je moral prav potruditi, da je zanje našel primerna darila. Zaupal nam je, da je deklicam prinesel povsem drugačna darila kot dečkom, pa še na letnice rojstva je bil zelo pozoren, darila je namreč izbiral po večih starostnih kategorijah.

Njegov trud ni bil zaman, otroci so bili daril resnično veseli. S tem, ko so bili veseli otroci so bili zadovoljni tudi starši in posledično seveda tudi organizatorji, ki so se z Božičkom že dogovorili, da bo otroke, seveda če bodo pridni, obiskal tudi prihodnje leto.

 

FOTOGRAFSKI UTRINKI: