Policistke in policisti so v službi tudi med prazniki, ki so sicer za večino zaposlenih dela prosti dnevi. Vodstvo ministrstva in policije – kot je to že tradicionalno – je obiskalo policistke in policiste na nekaj policijskih enotah po Sloveniji. Ministrica mag. Vesna Györkös Žnidar in v. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank sta obiskala Policijsko upravo Maribor, državni sekretar Boštjan Šefic in namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar sta pozdravila zaposlene na Policijski upravi Ljubljana in Operativno-komunikacijskem centru Generalne policijske uprave.


Vodstvo MNZ in Policije obiskalo novomeške policiste  (30. 12. 2014)

Silvestrski obisk na policijskima upravama Kranj in Murska Sobota  (31. 12. 2014)


Ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar in v. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank sta obiskala Policijsko upravo Maribor, kjer ju je sprejel direktor Danijel Lorbek. Seznanil ju je z varnostno situacijo na njihovem območju, ki je v letošnjem letu zelo dobra, v primerjavi z lanskim letom nekoliko izstopa le število mrtvih v prometnih nesrečah. Povedal je, da se na PU Maribor soočajo z množičnim poklicnim upokojevanjem. Ta problematika je v celotni policiji, prav na PU Maribor pa je najbolj pereča.

Vsi trije so obiskali policiste, ki so delo opravljali v nočni izmeni na tamkajšnjem operativno-komunikacijskem centru. Vodja izmene Petar Habrun jih je seznanil z nalogami, ki so v teku, in s prireditvami, ki so to noč organizirane in jih bodo policisti varovali. V nekaj besedah jim je predstavil tudi organizacijo dela na OKC. Obisk so nadaljevali na Policijski postaji Maribor I, kjer jih je sprejel pomočnik komandirja Mitja Hari. Tudi tam so jih seznanil z nalogami, ki jih obravnavajo, in številom policistov in patrulj, ki so trenutno v službi. Zatem so obiskali še drugo območno policijsko postajo v Mariboru, PP Maribor II. To je največja in najbolj obremenjena policijska postaja v Mariboru. Sprejel jih je pomočnik komandirja Roman Drevenšek.

Ob tej priložnosti so ministrica, v. d. generalnega direktorja policije in direktor PU Maribor policistkam in policistom zaželeli mirno noč in vse dobro v novem letu.

-------------------------

Državni sekretar Boštjan Šefic in namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar sta se skupaj z direktorjem PU Ljubljana mag. Stanislavom Vrečarjem udeležila odprave na delo na Policijski postaji Ljubljana Center. Sprejel jih je komandir Ludvik Gomboc. Vsi trije so pohvalili izjemno delo policistk in policistov na območju PU Ljubljana. Namestnica generalnega direktorja mag. Tatjana Bobnar je izpostavila odlično opravljeno delo na področju preiskanosti kaznivih dejanj, direktor PU Ljubljana mag. Stanislav Vrečar pa je poudaril, da njihovo dobro delo potrjujejo tudi odzivi ljudi in pohvale, ki jih prejemajo vsakodnevno. Ob tej priložnosti je državni sekretar Boštjan Šefic povedal, da je ena ključnih nalog ministrstva v letu 2015 izboljšati razmere, v katerih delajo policisti.

Po obisku na PP Ljubljana Center so se odpravili na PP Ljubljana Vič, kjer jih je sprejel komandir Andrej Medvešek, nato so obiskali še OKC PU Ljubljana, kjer jih je sprejel vodja Robert Bajuk.

Ob tej priložnosti so se vsem policistkam in policistom zahvalili za dobro opravljeno delo ter zaželeli uspešno, varno in čim bolj mirno novo leto.