V sklopu prednovoletnih obiskov policijskih enot sta danes kranjsko policijsko upravo obiskala državni sekretar Boštjan Šefic in namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar. Sprejel ju je direktor Policijske uprave Kranj Simon Velički s sodelavci.

Direktor je predstavil delo in nekatere rezultate policijske uprave, ki so zelo dobri. Iz tekočih podatkov trenutno izhaja padec premoženjske kriminalitete (tatvin, ropov, roparskih tatvin), prav tako tudi padec števila kaznivih dejanj zoper življenje in telo, medtem, ko je število gospodarskih kaznivih dejanj na ravni iz preteklega leta. Še vedno pa policisti intenzivno preiskujejo nasilno smrt moškega iz Bohinja in s tem povezanim kaznivim dejanjem, ki je bil izvršen pred mesecem dni.

IMG 9480 zm

Stanje na področju javnega reda, prometne varnosti in varovanja državne meje je ugodno. V primerjavi s preteklim letom je manj kršitev javnega reda, povečuje pa se število ugotovljenih kršitev po predpisih o tujcih. Več je tudi ugotovljenih kršitev cestnoprometnih predpisov, blažje pa so posledice v prometnih nesrečah. Lani je na gorenjskih cestah umrlo 15 udeležencev, letos pa 10.

Gorenjski policisti so letos okrepili tudi policijsko delo v skupnosti in v zvezi s tem povečali število izvedenih preventivnih dejavnosti, ki so povezane zlasti z izobraževanjem otrok, odraslih, s preventivnimi projekti, predavanji ipd.

Dobri učinki se kažejo tudi skozi močno preventivo v medijih, večja je prisotnost policistov na terenu po reorganizaciji dežurne službe ter zagotovljeni boljši pogoji za delo jeseniških policistov in enote vodnikov službenih psov. Oboji so se letos preselili v obnovljene prostore nekdanjega mejnega prehoda na Karavankah in tako po več letih dobili ustrezno in prilagojeno delovno okolje specifiki policijskega dela.

IMG 9481 zm

Izboljšali pa bi se lahko materialni pogoji za delo, energetsko sanirali nekateri starejši objekti, posodobil vozni park in vsaj ohranilo število policistov, ki naloge opravljajo na terenu.

Državni sekretar, namestnica generalnega direktorja policije in direktor kranjske policijske uprave so obiskali tudi kranjski operativno komunikacijski center ter kranjsko in škofjeloški policijsko postajo Policistkam in policistom so se zahvalili za dobro opravljeno delo ter zaželeli uspešno, varno in čim bolj mirno novo leto.

IMG 9485 zm

--------------------

Policijsko upravo Murska Sobota pa je obiskal državni sekretar Andrej Špenga, ki so mu ob tej priložnosti predstavili dosedanje delo, projekte in težave ter seveda cilje za prihodnost. Z direktorjem Damirjem Ivančićem sta nato obiskala Policijsko postajo Lendava, Policijsko postajo za izravnalne ukrepe Murska Sobota, mejni prehod Petišovci in Policijsko postajo Ljutomer.

PUMS II

PUMS I