Sorodne objave

Športna dejavnost 11. oktober 2021
 

Za popestritev policijskih iger so se v nogometni tekmi pomerili ekipa vodstva policije in ekipa glasbene skupine Mambo Kings, ki je ob zaključku prvega dne tekmovanja v Tacnu zabavala tekmovalce. Za popestritev družabnega večera v Gotenici pa sta poskrbela člana Policijskega orkestra Matjaž Mrak in Boštjan Sladič ter policist glasbenik Ervin Kodrun iz Policijske uprave Slovenj Gradec.

nogomet zvezdniki

Merjenje moči med vodstvom slovenske policije in člani glasbene skupine Mambo Kings


pogorevc

Za 'grobo' igro si je generalni direktor policije prislužil rdeči karton.


V kulturnem delu je namestnik generalnega direktorja policije dr. Andrej Anžič odprl likovno razstavo, ki so jo pripravili policistke in policisti likovne kolonije. "Prvi občutek je, da so policijske igre uspele, in sicer zaradi druženja in nasmeha na obrazu, ki ga naši državljani preredko vidijo pri policistih. Občani so večkrat presenečeni, ko spoznajo policista tudi osebno in ne samo pri izvajanju policijskih nalog," je povedal dr. Anžič.


razstava

Udeleženci razstave


Slikarji, Pavla Milošič iz Policijske uprave Maribor, Radivoj Cvetko iz Policijske uprave Slovenj Gradec, Janez Klavžar iz Policijske uprave Krško, Mitja Kokolj iz Urada za varnost in zaščito ter Jože Ostrc iz Policijske uprave Murska Sobota, so z različnimi slikarskimi tehnikami upodobili Policijsko akademijo.


slikarka

Vsem sodelujočim likovnim ustvarjalcem so podelili šopke.


Izbrali so tudi najboljše policiste harmonikarje, katerih nastop je ocenjevala tričlanska komisija pod vodstvom Slavka Avsenika ml. Slednji je bil prijetno presenečen, da se znajo policisti kljub težkemu delu tudi poveseliti. Njihovo znanje igranja je ocenil kot zelo dobro; po visokih mestih bi lahko posegli tudi na večjih tekmovanjih harmonikarjev.


zmagovalec

Najboljši harmonikar je iz rok direktorja Policijske akademije Marjana Ferka prejel diplomo in pokal.


Med sedmimi harmonikarji je s svojim nastopom v narodni noši komisijo najbolj prepričal Marko Prevolčič iz Policijske uprave Slovenj Gradec, drugi je bil Jože Zajc iz Policijske uprave Novo mesto, za tretje mesto pa je svojo frajtonarico raztegnil Dušan Lampret iz Policijske uprave Celje.

 


Besedilo: Nuška Tavčar in Tadeja Kuhar

Fotografije: Tadeja Kuhar