Ta teden sta bila na uradnem obisku pri slovenskih kriminalistih predstavnika bavarskega deželnega kriminalističnega urada, vodilni kriminalistični direktor Walter WEIß in višji kriminalistični svetnik Peter WIDEMANN.

V pogovorih, ki jih je vodil direktor Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave Stjepan KOVAČEVIČ, so sodelovali še pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije Marjan ERHATIČ, vodja Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje Uprave kriminalistične policije Boris REHAR in Darin HVALEC iz istega sektorja ter Vladimir POCEK iz Sektorja za mednarodne odnose Službe generalnega direktorja policije.

Delegaciji sta ocenili večletno sodelovanje kot dobro in uspešno, dogovorili sta se za prednostna področja nadaljnjega sodelovanja in si obljubili nadaljnjo pomoč pri zatiranju mednarodne kriminalitete. Ob tej priložnosti sta podpisali dogovor o izročitvi sistema DOKIS, in sicer gre za zbirko pristnih, ponarejenih in prenarejenih potnih in drugih listin, ki jo je izdelal bavarski deželni kriminalistični urad.

Gosta sta tudi obiskala in se seznanila z delom nacionalnega biroja Interpola in Europola ter Centra za forenzične preiskave.


041001 obisk bavarci

 


Besedilo in fotografija: Nuša Tavčar