Danes se je slovenska policija okrepila s 325 novimi policistkami in policisti. Po slovesni zaprisegi, ki so jo dali včeraj, 30. junija 2005, pred v.d. generalnim direktorjem policije dr. Bojanom Potočnikom, so dobili status policista. Razporejeni so v različne policijske enote v Sloveniji, ki varujejo mejo z Republiko Hrvaško.

Z včerajšnjo slovesnostjo v športnem parku Policijske akademije v Tacnu je šolanje tako zaključila šesta generacija kandidatk in kandidatov, ki je z izobraževanjem po programu Policist začela januarja 2004, in sedma generacija, ki je z izobraževanjem pričela 1. maja 2004. Za slednjo je bil program praktičnega izobraževanja nekoliko krajši, kajti po sklepu slovenske vlade o prerazporeditvi v policijo so se tega izobraževanja udeležili tudi cariniki in vojaki.

Na slovesnosti je "novopečene" policistke in policiste nagovoril minister za notranje zadeve Dragutin Mate, ki jim je čestital za uspešno zaključeno izobraževanje in jim zaželel veliko uspeha v življenju in na novi poklicni poti. Naj bodo dobri policisti, pa jim je zaželel tudi v.d. generalnega direktorja policije dr. Bojan Potočnik.


P1010009

Slovesnosti se je udeležilo vodstvo ministrstva za notranje zadeve in generalne policijske uprave.


P1010015

Najboljšima v generacijah je nagrade podelil v.d.generalnega direktorja


P1010017

Direktor Policijske akademije Marjan Ferk je najboljšim kandidatom izročil knjižne nagrade.


P1010049V imenu šeste in sedme generacije se je zahvalil policist Mitja Potočnik.


P1010053

Hura, hura ...

 

Sektor za odnose z javnostmi