V.d. generalnega direktorja policije dr. Bojan Potočnik in svetovalec ministra za notranje zadeve Bojan Lunežnik bosta jutri, 13. aprila 2005, ob 12. uri v veliki sejni sobi Ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi 2 v Ljubljani, sprejela policiste, ki bodo 24. aprila 2005 nastopili mandat v mirovni misiji UNMIK CIVPOL na Kosovu.

Osem policistov, ki so v tem tednu na zaključnem usposabljanju v policijskem vadbenem centru v Gotenici, bo v mirovni misiji na Kosovu zamenjalo svoje poklicne kolege, ki se bodo v Slovenijo vrnili 25. aprila 2005.

Na enoletno delo v mirovno misijo UNMIK CIVPOL na Kosovo odhajajo Boštjan Smolej iz Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, Boštjan Pungaršek in Janez Javornik iz Specialne enote Generalne policijske uprave, Damir Bedekovič, iz Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, Matjaž Kovač iz Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave, Elvis Fajkovič iz Postaje mejne policije Karavanke Policijske uprave Kranj, Sašo Zidar iz Policijske postaje Piran Policijske uprave Koper in Gregor Simerl iz Policijske postaje Maribor I Policijske uprave Maribor.

 

Vljudno vabimo novinarje, da se udeležijo tega dogodka!