Med 24. in 26. februarjem 2005 poteka v Ljubljani seja Mednarodnega stalnega izvršilnega biroja IPA (International Police Association), ki se sestaja večkrat letno. Slovenija bo septembra 2006 gostila svetovni kongres IPA, tudi zato je biro tokrat sklical sejo v Ljubljani.

Delegacija, ki je pripotovala v Slovenijo pod vodstvom mednarodnega predsednika IPA Michaela Odysseosa iz Cipra, se je že danes sestala z organizacijskim odborom IPA Slovenije. V teh dneh bodo obravnavali redne dogodke od zadnje konference IEC, ki je bila v Brnu. Pogovarjali se bodo tudi o pripravah na naslednjo konferenco v Dublinu in na svetovni kongres naslednje leto v Ljubljani. Predstavniki organizacijskega odbora IPA Slovenije za svetovni kongres 2006 so delegaciji predstavili potek dosedanjih priprav na kongres.


050228 IPA


Visoke predstavnike mednarodnega združenja je danes, 24. februarja 2005, sprejel tudi namestnik generalnega direktorja policije Milan Horvat, ki je delegacijo uvodoma prisrčno pozdravil. "Čeprav smo mlada in mala država, sodelujemo tudi v okviru IPA povsod, kjer le lahko. Veseli nas, da se je mednarodni izvršilni odbor IPA sestal prav v Sloveniji, saj smo prepričani, da bo to pripomoglo tudi k večji prepoznavnosti naše lepe dežele."

G. Michael Odysseos se je namestniku generalnega dirketorja policije zahvalil za čas, ki si ga je vzel za njihov sprejem. "Veseli smo, da ste tudi vi člani največje policijske organizacije na svetu. Slovenska sekcija je res mlada, vendar pa aktivna in ima vse možnosti za dobro organizacijo najslednjega svetovnega kongresa, ki bo prav v Ljubljani." Predstavil je nastanek in kratko zgodovino IPA ter njene najpomembnejše cilje. Pogovarjali so se tudi o novostih, ki se pravkar dogajajo znotraj organizacije.

 

Pripravila: Anita Leskovec