Policija je v decembru 2006 že ugotovila posamezne kršitve Zakona o eksplozivih, ki se nanašajo na nedovoljeno uporabo pirotehničnih izdelkov, statistični podatki o kršitvah v tem obdobju bodo posredovani javnosti po novoletnih praznikih.

Do sedaj smo bili obveščeni tudi o petih telesnih poškodbah s pirotehničnimi izdelki. V vseh primerih je šlo za uporabo večjih petard, v treh primerih z oznako BIG BANG MAGNUM 2. V vseh teh primerih so bili pirotehnični izdelki kupljeni na t. i. črnem trgu in so po izjavah poškodovanih eksplodirali takoj po vžigu. Tri poškodbe so nastale na območju Maribora, ena na območju Novega mesta in ena v Domžalah. V dveh primerih je bilo ugotovljeno, da gre za hude poškodbe (zlom dlančnih kosti, raztrganine rok, odtrganine dveh prstov). Pri manjših poškodbah je šlo za opekline oziroma ožganine kože.

Med poškodovanimi so štirje udeleženci stari od 14 do 17 let, eden pa 24.

Državljanom ponovno svetujemo, da pirotehnične izdelke kupujejo v trgovinah, kjer prodajajo preverjene izdelke. Ti naj se uporabljajo dosledno v skladu z navodili proizvajalca.