V prostorih Policijske akademije v Tacnu je 22. novembra 2006 potekala predstavitev Raziskave o ocenah in stališčih slovenske javnosti o delu Policije (2006), ki jo je naročilo Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije.

Omenjeno raziskavo je opravil Center za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacij na Inštitutu za družbene vede Fakultete za družbene vede v Ljubljani. Predstavitve pa so se poleg vodstev Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije in Policije udeležili tudi člani ožjih kolegijev policijskih uprav iz vse Slovenije.

Izsledke javnomnenjske raziskave o ocenah in stališčih slovenske javnosti o delu policije so predstavili dr. Slavko Kurdija in Tina Vovk iz Centra za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacij ter mag. Srečko Jarc, generalni direktor Direktorata za policijo in druge varnostne naloge Ministrstva za notranje zadeve RS. Navzoče na predstavitvi izsledkov raziskave o ocenah in stališčih slovenske javnosti o delu policije sta nagovorila tudi minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor Policije Jože Romšek. Raziskava je potekala med 16. in 27. oktobrom 2006. Na osnovi vzorca telefonskih naročnikov so zajeli 2009 polnoletnih oseb, državljanov Republike Slovenije, s katerimi so izvedli telefonski intervju s pomočjo standardiziranega vprašalnika.


20061124-330 3052

20061124-330 3069


Foto: Dean Božnik