Na policijski akademiji v Tacnu so prejšnji teden podelili diplome 54 diplomantom 5. generacije študentov Višje policijske šole, ki je uspešno končala študij po višješolskem izobraževalnem programu.

Udeležence slovesnosti ob podelitvi diplom sta nagovorila pomočnik ravnatelja Višje policijske šole Marko Jakopin ter namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec. Slovesnosti so se poleg vodilnih in vodstvenih delavcev policije, predstavniki Slovenske vojske, predavatelji, družinski člani diplomantov ter drugi gosti.

Ob tej priložnosti je pomočnik ravnatelja Višje policijske šole Marko Jakopin v svojem nagovoru diplomantom V. generacije študentov med drugim poudaril, da "Višja policijska šola zagotavlja veliko vključenost operativnih služb policije v izvajanje programa, kar med drugim tudi omogoča, da se v sam proces izobraževanja neposredno in takoj vključujejo najnovejša spoznanja s področja policijskega dela. V izvajanje programa so vključeni tudi zunanji strokovnjaki, na podlagi dogovorov o medsebojnem sodelovanju s sorodnimi šolami v Franciji in Nemčiji pa je delegacija Višje policijske šole, v kateri so bili študenti te generacije in predavatelji, obiskala Šolo policijskih oficirjev v Cannes-Eclusu v Franciji."

Delegacija omenjene šole je bila navzoča tudi na petkovi svečani podelitvi diplom v Tacnu.

Program za pridobitev višje strokovne izobrazbe je oblikovan v skladu s potrebami policije, pri njegovi zasnovi pa so sodelovali strokovnjaki iz različnih policijskih enot in zunanji strokovnjaki. Program zagotavlja enak izobrazbeni standard kot programi drugih višjih strokovnih šol. Šolanje na višjih strokovnih šolah je najbolj prepoznavno po veliki vključenosti praktičnega znanja in vaj v izobraževalni proces, kar zagotavlja pridobivanje ustreznih teoretičnih in praktičnih znanj.

Direktor Policijske akademije mag. Franc Kosmač in pomočnik ravnatelja Višje policijske šole Marko Jakopin sta podelila diplome 54 diplomantom, ki so z izpolnitvijo vseh obveznosti v višješolskem izobraževalnem programu pridobili višjo strokovno izobrazbo, strokovni naziv višji policist in poklic policijski inšpektor.

Namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec in direktor Policijske akademije mag. Franc Kosmač pa sta najboljšim študentom podelila priznanje za posebne uspehe pri praktičnem izobraževanju, priznanje za najvišjo skupno povprečno oceno, doseženo med študijem, priznanje za najboljšo diplomsko nalogo in pohvalo ter nagrado najboljšemu študentu Višje policijske šole.

Udeležence je ob koncu slovesnosti je nagovoril tudi namestnik generalnega direktorja Matjaž Šinkovec, ki je med drugim dejal, da so policisti servis državljanov in da bodo s pridobljenim znanjem pomembno prispevali k strokovnemu delu policije. Poudaril je še, da jim mora biti vodilo pri delu strokovnost, korektnost in zakonitost. Ob tej priložnosti se je zahvalil tudi družinskim članom diplomantov, ki so jim v času študija stali ob strani in jim pomagali, da so uspešno zaključili šolanje na Višji policijski šoli. Vsem skupaj pa je namestnik generalnega direktorja policije zaželel tudi veliko uspeha v nadaljnji poklicni karieri in tudi v osebnem življenju.


FOTOGRAFSKI UTRINIKI: 


podelitevDiplom1

podelitevDiplom2

podelitevDiplom3

podelitevDiplom4

podelitevDiplom5