Otroškega bazarja, nove izobraževalno-sejemske prireditve na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se bo v dneh od 14. do 16. septembra s promocijskimi in preventivnimi vsebinami udeležila tudi policija.

Na prireditvi bomo otrokom in mladostnikom iz vrtcev in osnovnih šol ter njihovim staršem, učiteljem in vzgojiteljem z zanimivimi informacijami ter pestrim slikovnim in drugim gradivom predstavili različna področja policijskega dela.

Na notranjem razstavnem prostoru v hali B bosta vse dni sejma s področja varnosti svetovala in odgovarjala na vprašanja o policijskem delu vodja policijskega okoliša in kriminalist iz Policijske uprave Ljubljana, izmenično pa bodo na razstavnem prostoru prisotni tudi policisti in policijski inšpektorji, strokovnjaki za posamezna področja policijskega dela iz Generalne policijske uprave, in sicer:

  • prvi dan prireditve (14. 9.), od 10.00 do 14.30, bomo na razstavnem prostoru predstavili področje prometa (problematiko prometnih nesreč, nasvete za varnejšo pot v šolo idr.) in od 14.30 do 19.00 forenzične preiskave (iskanje prstnih odtisov idr.) Zunaj, na ploščadi pred vhodom v halo B, bodo medtem na ogled postavljena policijska službena vozila: policijski motor, provida, vozilo za ogled kraja prometne nesreče ter kriminalistični kombi z opremo.
  • drugi dan (15. 9.) bomo od 10.00 do 14.30 predstavili področje javnega reda in miru (problematiko vandalizma, delo policistov konjenikov in službenih psov idr.), od 14.30 do 19.00 pa področje kriminalitete (problematiko prepovedanih drog, nasilja v šoli idr.). Na zunanjem razstavnem prostoru bodo prisotni policisti konjeniki, vodniki službenih psov, policisti kolesarji ter policista Posebne policijske enote.
  • tretji dan (16. 9.) bomo od 10.00 do 14.30 predstavili delo policistov, ki so napoteni v mednarodne mirovne misije, od 14.30 do 19.00 pa se bo obiskovalcem predstavila Specialna enota. Na zunanji ploščadi si bodo udeleženci prireditve medtem lahko ogledali opremo in posebno vozilo, ki ga pri svojem delu uporablja enota za protibombno zaščito.


Poleg tega bo na razstavišču vsak dan vsaj za nekaj ur prisoten kateri od znanih slovenskih vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji, za obiskovalce prireditve pa bodo gotovo zanimivi tudi nekateri razstavljeni utrinki iz zgodovine policije.


Vljudno vabljeni na ogled razstavnega prostora Policije!