V sredo, 14. junija 2006, bo v Tacnu na avtopoligonu Avto šole Centra za izobraževanje in usposabljanje Policijske akademije potekal tretji letni preizkus policistov motoristov v spretnostni vožnji z motornimi kolesi znamke BMW R 1150 RT.

Preizkus organizira Policijska akademija v sodelovanju s Sektorjem prometne policije Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave.

Namen letnega preizkusa je preveriti usposobljenost policistov motoristov v spretnostni vožnji z motornimi kolesi. Letnega preizkusa se bodo udeležili policisti, ki policijske naloge opravljajo na motornih kolesih iz prometnih policijskih postaj, ki so na vseh enajstih Policijskih upravah in Urada za varnost in zaščito Generalne policijske uprave.

Svojo usposobljenost bodo izven konkurence preverili tudi gostje iz Italije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, reševalci na motornih kolesih Reševalne postaje Ljubljana in vojaški policisti VP MORS.

Policisti se se bodo preizkusili v ekipni in posamični konkurenci. Ekipo sestavljajo trije policisti motoristi in rezerva ter vodja ekipe.

Na letnem preizkusu se preverja usposobljenost policistov motoristov v spretnostni vožnji z motornimi kolesi, na posebej pripravljenem poligonu, ki je sestavljen iz vaj, ki jih morajo policisti motoristi, ki opravljajo delo na področju prometne varnosti in spremstva varovanih oseb, brezhibno obvladati za spretnejšo, varnejšo in zanesljivo vožnjo s službenimi motornimi kolesi. Hkrati se preverja tudi pravilna uporaba motornega kolesa in predpisane zaščitne opreme ter psihofizična pripravljenost policistov motoristov.

Udeleženci bodo morali prevoziti poligon, ki je sestavljen iz enajstih vaj. Vaje si bodo sledile po naslednjem zaporedju: start, osmica, ožina, slalom, ostri zavoji, lestev, ovinek, prenos vrvice, zaklon, prenos vode in cilj.

Preizkus usposobljenosti policistov motoristov si bo ogledal tudi generalni direktor policije Jože Romšek.


Urnik preizkusa:

8.00 - 9.30 ure uradni trening; 9.45 - 10.00 ure otvoritev; 10.00 - 15.00 ure preizkus; 15.30 podelitev priznanj


Vljudno vabljeni!

 

Sektor za odnose z javnostmi