Danes in jutri, 18. in 19. maja 2006, potekajo v Policijski akademiji v Tacnu in v policijskem vadbenem centru v Gotenici pete športne policijske igre. Uradna otvoritev tekmovanja bo v petek 19. maja 2006 ob 8.30 uri. Igre bo otvoril generalni direktor policije Jože Romšek, ki bo ob zaključku najboljšim podelil tudi priznanja in pokale.

Igre so največji športni dogodek v policiji, poudarek je dan množičnosti in so namenjene krepitvi športnega duha v policiji, preverjanju in izboljšanju psihofizične sposobnosti policistov ter poglabljanju medsebojnih odnosov med zaposlenimi, ki so za tako veliko organizacijo kot je policija zelo pomembni.

Na tekmovanje se je prijavilo preko 750 zaposlenih v policiji. Tekmovalke in tekmovalci se bodo pomerili v devetih disciplinah. V Policijski akademiji bodo potekala tekmovanja v judu, samoobrambi - borbe, prikazovanju tehnik in praktičnem postopku, nogometu, odbojki, šahu, streljanje z zračno puško za moške in ženske, ki bo potekalo na strelišču na Dolenjski cesti, v Gotenici pa bo streljanje s pištolo - evropski policijski parkur, policijsko obrambno streljanje in policijski mnogoboj.

V sklopu iger je bil organiziran tudi fotografski natečaj s splošno in policijsko vsebino, v črnobeli ali barvni tehniki tako, da bodo igre obogateno tudi s fotografsko razstavo. Športne igre bo popestrila tudi prijateljska tekma med vodstvom policije in vrhunskimi športniki zaposlenimi v policiji. Po zaključku tekmovalnega dela pa bo sledilo še družabno srečanje.

Rezultate in druge zanimivosti s tekmovanja bomo objavljali na naših spletnih straneh.


PROGRAM TEKMOVANJA


Četrtek, 18. maj 2006

10.30 - 15.00 samoobramba tehnike, praktični postopek in judo (Tacen)
10.00 - 15.00 policijski mnogoboj (Gotenica)
15.00 podelitev priznanj prvega dne tekmovanja (Gotenica )
16.00 podelitev priznanj prvega dne tekmovanja (Tacen)


Petek, 19. maja 2006

8.30 svečana otvoritev policijskih iger na stadionu PA (Tacen)
9.00 - 18.00 nogomet, odbojka, šah (Tacen)
9.15 - 15.00 streljanje s pištolo - POS in EPP (Gotenica)
10.00 - 15.00 samoobramba borbe, streljanje z zračno puško (Tacen, Dolenjska cesta)
14. uri otvoritev fotografske razstave v dnevnem prostoru PA
15.30 -16.30 nogometna tekma med vodstvom policije in vrhunskimi športniki
19.00 svečana podelitev priznanj drugega dne tekmovanja in zaključek iger s podelitvijo priznanj najboljšim ekipam na petih policijskih igrah ter družabno srečanje


SPOŠTOVANI NOVINARJI !

Vabimo vas, da se udeležite dogodkov na petih policijskih igrah. Za dodatne informacije lahko oglasite v novinarskem središču v Policijski akademiji ali pokličete predstavnico policije za odnose z javnostmi go. Nušo Tavčar na telefon 041 711 795.

 

Sektor za odnose z javnostmi