Generalni direktor policije Jože Romšek je danes, 16. maja 2006 ob 11. uri v veliki sejni sobi na Ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani, sprejel šest policistov, ki so s svojim hitrim in strokovnim posredovanjem rešili življenje ljudem in prijeli storilca drzne tatvine.

Sprejema pri generalnem direktorju so se udeležili policistka Policijskega oddelka Šentjernej Simona Banič, vodja izmene operativno-komunikacijskega centra Sandi Perhavc in pomočnik operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto Bojan Blatnik, ki so s hitrim in strokovnim posredovanjem rešili življenje dveletnemu otroku, ki je med igro pogoltnil manjšo igračo, kriminalistični tehnik iz sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Stanislava Šajna, ki je medtem ko se je vračal s sestanka, prejel storilca, ki je ženski iztrgal iz rok torbico, in policista iz Policijske postaje Ljubljana Center Janija Majerleta in Silva Koširja, ki sta ponoči iz Ljubljanice rešila moškega.

Sprejema so se udeležili tudi direktor Uprave uniformirane policije Danijel Žibret, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične službe Boris Kanduti in direktorja policijskih uprav, od koder so policisti, in sicer PU Novo mesto mag. Anton Olaj in Policijske uprave Ljubljana Branko Slak.


060516 sprejem