Na pohorskem Snežnem stadionu, na strmini, po kateri tekmujejo tudi najboljše smučarke sveta za pokal Zlate lisice, so se 26. januarja 2006 med veleslalomskimi vratci podili najboljši smučarji zaposleni v Ministrstvu za notranje zadeve in Policiji ter člani Policijskih veteranskih društev Sever.

Tekmovanja se je udeležilo 31 ekip in 295 tekmovalcev, ki so potrdili, da med policisti še vedno veje zdrav in športen duh, predvsem pa želja po druženju. Odlično orgnizacijo, za katero so se potrudili mariborski policisti skupaj z direktorjem mag. Jurijem Fermetom, so pohvalili minister za notranje zadeve Dragutin Mate, generalni direktor policije Jože Romšek in Generalni sekretar Združenja Sever Franc Bevc, nenazadanje pa tudi vsi udeleženci tekme.

Skupna tekma je pokazala, da lahko policisti dobro sodelujemo tako z zaposleni na ministrstvu kot tudi z nekdanjimi kolegi, ki so zaradi upokojitve že zapustili naše vrste. Ob koncu smo si vsi zaželeli, da bi bilo takšnih priložnosti čim več.

pohorje gdp

Jože Romšek, generalni direktor policije, je pohorske strmine preizkusil tudi sam.


pohorje Mocnik

Tekmo je začel Vinko Močnik iz PU Postojna, ki se je po strmini spustil v starinski opremi bloških smučarjev.

 

REZULTATI:

Generalna razvrstitev - EKIPNO:

  1. PU Kanj
  2. Direktorat za upravne notranje zadeve 
  3. Urad za varnost in zaščito GPU

pohorje mnz

pohorje skupinska

Najboljšim trem ekipam na tekmovanju so pokale podelili minister za notranje zadeve, generalni direktor policije in generalni sektretar Združenja Sever.

 

POLICIJA - ekipna razvrstitev:

  1. PU Kranj
  2. Urad za varnost in zaščito GPU
  3. PU Nova Gorica

 

MNZ - ekipna razvrstitev:

  1. Direktorat za upravne notranje zadeve
  2. Direktorat za policijske in druge varnostne naloge
  3. Kabinet ministra

pohorje Sever

Predstavniki najboljših treh društev Sever


SEVER - ekipna razvrstitev:

  1. PVD Sever Maribor 
  2. PVD Sever za Koroško 
  3. PVD Sever Gorenjska

pohorje bloski

Najboljše smučarke in najboljši smučarji so bili nagrajeni z medaljami in pokali, posebno nagrado pa je direktor PU Maribor mag. Jurij Ferme podelil tudi bloškemu smučarju.