V četrtek, 17. 5., in v petek, 18. 5. 2007, bomo organizirali že tradicionalne, 6. policijske igre, največjo športno in družabno prireditev v policiji, saj se je prijavilo 19 ekip oz. skoraj osemsto udeležencev z vseh policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot generalne policijske uprave.

Del tekmovanja bo potekal v Gotenici, večina tekem pa se bo odvijala v Tacnu na Rocenski 56 v Ljubljani, kamor vabimo tudi vse zainteresirane obiskovalce in predstavnike medijev.

Tekmovanje poteka v najbolj priljubljenih športnih disciplinah v policiji. Tekmovalke in tekmovalci se bodo pomerili v judu, samoobrambi (v borbah in prikazovanju tehnik) in praktičnem postopku, v policijskem mnogoboju, streljanju z zračno in avtomatsko puško ter streljanju s pištolo (evropskem policijskem parkurju). Prevladujejo torej panoge, katerih znanje je za policiste in policistke pri njihovem delu zelo koristno. Poleg tega tekmujejo še v šahu ter v nogometu in odbojki na mivki. Najboljši posamezniki in ekipe v skupni razvrstitvi na koncu prejmejo diplome, medalje in pokale.

Dogodek je namenjen krepitvi športnega duha ter preverjanju in izboljšanju psihofizične kondicije policistk in policistov, ki je potrebna za uspešno in učinkovito delo. Obenem pa so igre tudi priložnost za druženje in poglabljanje prijateljskih vezi med zaposlenimi, kar je za policijo kot velik sistem zelo pomembno. Bolj kot boj za čim boljše mesto in tekmovalni rezultati tako na koncu štejejo nova znanstva, izmenjane izkušnje, prijetni spomini po vrnitvi v enote.


Razstava najboljših del fotonatečaja

V petek, 18. 5. 2007, ob 13.30, se lahko v Tacnu udeležite odprtja fotografske razstave, saj je bil v okviru spremljevalnega kulturnega programa policijskih iger organiziran tudi fotonatečaj. Fotografije, ki bodo razstavljene, so po oceni strokovne žirije najboljše od 94 prispelih fotografij, ki jih je deset prijavljenih tekmovalcev, zaposlenih v policiji, ustvarilo na dane teme kaosa, slovenske kulturne dediščine in utripa življenja.


Dan odprtih vrat Muzeja slovenske policije

Obenem si bo v petek, 18. 5., v Policijski akademiji ves dan mogoče vodeno ogledati obsežno zbirko Muzeja slovenske policije. V njem je zbrano gradivo o kriminaliteti v Sloveniji, slovenski kriminalistiki, izvrševanju kazenskih sankcij in razvoju organov za notranje zadeve. Poseben prostor pa je namenjen tudi sodelovanju policije pri osamosvajanju države oz. desetdnevni vojni za Slovenijo.

***


Vabimo vas, da si policijske igre, dobre nastope in fizično pripravljenost policistov v Tacnu ogledate tudi sami, gotovo pa bo zanimiva tudi revialna nogometna tekma ekipe novinarjev proti policijskim šefom, ki bo v petek ob 14. uri (urnik tekmovanj v Tacnu objavljamo spodaj). Tekmovalci bodo veseli vaše spodbude!


Spoštovani novinarji!

Vabimo vas, da se 18. 5. 2007 ob 12.30 udeležite tudi novinarske konference, na kateri vam bomo bolje predstavili policijske igre, njihov namen, športne panoge, v katerih tekmujejo delavci policije, organizacijo, pomen športa v policiji. Na konferenci bodo sodelovali vrhunski športniki, zaposleni v policiji, tako da boste imeli možnost govoriti tudi z njimi, dobiti izjave tekmovalcev idr.

Če pa bi si predstavniki medijev želeli ogledati tudi tekmovanja, ki bodo v petek med 9. in 17. uro potekala v Gotenici (tekmovanja v streljanju s pištolo - evropskem policijskem parkurju, policijskem mnogoboju, streljanju z avtomatsko puško), vas prosimo, da se za obisk zaradi lažje organizacije dogovorite z Nuško Tavčar (telefonska št. 041/ 711 - 795).

Rezultate, fotografije in druge zanimivosti s tekmovanja bomo objavili na naših spletnih straneh.


Program tekmovanj in prireditev v Tacnu:

Četrtek, 17. 5. 2007:

10.00 - 17.00 ...Tekmovanje v nogometu in šahu ekipno
10.30 - 15.00 ...Tekmovanje v judu in samoobrambi (tehnike) ter praktičnem postopku


Petek, 18. 5. 2007:

08.30 ... Uradna otvoritev 6. policijskih iger (zbor ekip in nagovor vodstva policije)
09.00 ... Začetek tekmovanj (nogomet, odbojka, šah, samoobramba, streljanje z zračno puško)
12.30... Novinarska konferenca (predstavitev policijskih iger in športa v policiji)
13.30 ... Odprtje fotografske razstave (v dnevnem prostoru šole PA, Tacen)
14.00 ... Revialna nogometna tekma (ekipa novinarjev proti ekipi vodstva policije)
15.00 ... Revialna nogometna tekma (ekipa društva športnih novinarjev proti policistom)
18.30 ... Zaključek tekmovanj in podelitev priznanj, družabno srečanje