Prejšnji teden je generalni direktor policije Jože Romšek sprejel generalnega direktorja policije Republike Makedonije Ljupča Todorovskega in člane delegacije.

V delegaciji so bili Voislav Zafirovski, pomočnik ministrice za notranje zadeve Republike Makedonije, vodja sektorja za notranjo kontrolo, profesionalne standarde in notranjo revizijo, Mitko Nikolov, pomočnik generalnega direktorja policije, vodja sektorja za organizacijo in razvoj policije ter Robert Vodušek, svetovalec EU za twinning projekt v Republiki Makedoniji, ki so bili na dvodnevnem delovnem obisku v Sloveniji.

 

makedonskaDelegacija01

Vodstvo Policijske uprave Koper makedonski delegaciji predstavilo delo slovenske policije na regionalni ravni.


Osnovni namen obiska makedonske delegacije je bila izmenjava izkušenj glede organizacije in vodenja policije s poudarkom na medsebojnih relacijah na vseh treh ravneh (državni, regionalni in lokalni).

Makedonski delegaciji so v sklopu obiska predstavili organizacijo in delo slovenske policije (Andrej Rupnik, vodja Sektorja za mednarodne odnose v Službi generalnega direktorja, Aleksander Jevšek, direktor Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave, Jasna Puhar Guček, pomočnica direktorja Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi, Tomaž Pečjak, vodja Operativno-komunikacijskega centra na Generalni policijski upravi in Tjaša Škreblin iz Sektorja za mednarodne odnose Službe generalnega direktorja policije), ogledali pa so si tudi Operativno-komunikacijski justify Generalne policijske uprave na Štefanovi 2 v Ljubljani.

Gosti so obiskali tudi Policijsko upravo Koper, kjer sta jih sprejela Iztok Jakomin, direktor Policijske uprave Koper, in Danimir Rebec, vodja Oddelka za državno mejo in tujce Policijske uprave Koper. Tu so jim predstavili delo policije na regionalni ravni. Med drugim so si ogledali pomorski mejni prehod v Luki Koper, praktično delo slovenske policije na področju mejnih zadev pa so jim predstavili na mednarodnem mejnem prehodu Dragonja. Poleg tega so jim na območju Policijske postaje Piran predstavili delovni postopek z optoelektronsko napravo (termovizijo), ki omogoča opazovanje državne meje tudi ponoči.

Makedonska delegacija je bila zelo zadovoljna z delovnim obiskom v Sloveniji, predstavnike slovenske policije pod vodstvom generalnega direktorja policije Jožeta Romška pa so povabili, da obiščejo Republiko Makedonijo.


makedonskaDelegacija02


Foto: PU Koper