V torek, 30. januarja 2007, v jutranjih urah, je od doma neznano kam odšel Marijan Lipičnik, rojen 23. 4. 1961, doma iz Šentilja pod Turjakom na območju občine Mislinja.

S pogrešanim so nazadnje komunicirali njegovi sodelavci Premogovnika Velenje. Pogrešani je od doma odšel brez denarnice, plačilnih kartic in vseh dokumentov, prav tako je doma pustil mobilni telefon, iz katerega je vzel SIM kartico. Nazadnje naj bi bil oblečen v temne hlače, debelejšo polo majico, temno modro jakno in obut v rjave gležnarje. Ob odhodu od doma je najverjetneje nosil očala z okvirjem rumene barve. Pogrešani je visok okoli 172 cm, srednje postave, kostanjevih las s čelno plešo.

Policisti Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec, ki so bili o pogrešanju imenovanega obveščeni 1. 2. 2007, skupaj s sorodniki pogrešanega in občani intenzivno iščejo pogrešanega. Včeraj, 4. 1. 2007, so izvedli tudi obsežno iskalno akcijo na območju Šentilja pod Turjakom, hriba Črepič in pohodniške poti iz smeri Črnega vrha proti Mislinji. V iskalni akciji je sodelovalo 24 policistov z dvema vodnikoma službenih psov policije, 40 gasilcev, 20 lovcev in 21 vodnikov iz Enote skupin vodnikov s psi za iskanje pogrešanih oseb (skupaj 105 oseb), vendar pogrešanega niso našli.


Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, prosimo, da to sporočijo najbližji policijski postaji oz. pokličejo na telefonsko številko 113 ali anonimno telefonsko številko policije 080 1200.


070205-PogresanMarjan