Dne 15. 1. 2007 bo v Cankarjevem domu v Ljubljani slovesnost ob vstopu Republike Slovenije v evroobmočje, nekatere aktivnosti pa bodo potekale tudi na Brdu pri Kranju in Bledu.

Zaradi spremstva potovanja in varovanja članov delegacij so dne 15. 1. 2006, med 9. in 22. uro, možne kratkotrajne zapore prometa na relaciji Letališče Brnik - protokolarni objekt Brdo pri Kranju - Bled - Ljubljana - Letališče Brnik. Še posebej opozarjamo na morebitne večje zgostitve prometa na Celovški cesti, med gorenjsko avtocesto in severno obvoznico v Ljubljani.

Za zagotavljanje varnosti varovanih oseb bo dne 15. 1. 2007, med 15. in 22. uro, prepovedan promet za določene vrste vozil. V Uradnem listu RS št. 2/2007 je bila objavljena Odredba o prepovedi prometa. Prepoved prometa velja za:

  • tovorna vozila in skupine vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kg;
  • vozila in skupine vozil, daljših od 14 metrov (razen za avtobuse mestnega potniškega prometa);
  • za traktorje, motokultivatorje, delovne stroje, vprežna vozila in vozila, s katerimi se kandidati za voznike učijo vožnje;
  • vsa vozila, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu.

Prepoved vožnje za omenjena vozila bo veljala na avtocesti A2 od Kranja do Ljubljane, na regionalni cesti R1-211 od Kranja do Ljubljane ter naprej po Celovški cesti v Ljubljani do križišča s Tivolsko cesto (križišče Delavski dom).

Policija bo veljavnost odredbe prilagajala glede na razmere in jo uveljavljala le za čas, ki bo nujno potreben za zagotovitev varnega potovanja varovanih oseb.

Dne 15. 1. 2007 od 00. do 24. ure bo prepovedana vožnja, ustavitev in parkiranje vseh vozil na Erjavčevi ulici v Ljubljani, od križišča z Igriško ulico do križišča s Prešernovo ulico. Vozila, ki bodo kljub prepovedi parkirana na tem delu Erjavčeve ceste, bodo odstranjena z vozilom za odstranjevanje nepravilno parkiranih vozil.


Voznikom, ki bodo potovali na omenjeni relaciji, svetujemo, da se na pot odpravijo pravočasno in da dosledno upoštevajo navodila policistov, ki bodo urejali promet. Vozniki morajo upoštevati navodila policistov, ki spremljajo delegacije, in vozilom, ki uporabljajo rdeče in modre luči, zagotoviti neoviran prehod.


Policija bo poskušala storiti vse, da bo promet kljub potovanju številnih delegacij čimbolj tekoč in neoviran.