Slovenska policija bo med 19. in 21. majem 2008 na Bledu gostila udeležence zasedanja Upravnega sveta Evropske policijske akademije (CEPOL).

Zasedanja se bodo poleg mag. Nevenke Tomovič kot predsedujoče Upravnemu svetu CEPOL-a in njenih sodelavcev iz Policijske akademije udeležili predstavniki policijskih izobraževalnih institucij držav članic in pridruženih članic ter Evropske komisije.

Po zaključku srečanja bosta mag. Nevenka Tomovič in direktor CEPOL-a Ulf Goeransson v sredo, 21. maja 2008, ob 13. uri v Hotelu Golf na Bledu dala izjavo za medije o srečanju in glavnih temah pogovorov.

Evropska policijska akademija (CEPOL) je bila kot evropska agencija ustanovljena z odločitvijo Sveta EU 2005/681/JHA in deluje kot mreža policijskih akademij držav članic. Ustanovljena je bila z namenom pomagati pri usposabljanju visokih policijskih uradnikov. CEPOL podpira in razvija evropski pristop h glavnim problemom, s katerimi se srečujejo države članice v boju proti kriminaliteti, pri njenem preprečevanju in vzdrževanju javnega reda in miru ter javne varnosti, zlasti v zvezi s čezmejnimi razsežnostmi teh problemov.

Upravni svet CEPOL-a je organ, ki sprejema odločitve, pomembne za delovanje CEPOL-a. Predseduje mu država članica, ki trenutno predseduje Svetu EU. Na 12. zasedanju Upravnega sveta bo glavna točka obravnava poročila o delu za leto 2007 in ocena opravljenega dela.

Poročilo - ki se bo na tem zasedanju obravnavalo prvič, dokončno pa bo sprejeto pod predsedovanjem Francije - kaže, koliko iz programa dela (ki je bil dokončno potrjen pod finskim predsedovanjem) je bilo narejenega ali kakšni so rezultati in koliko finančnih sredstev je bilo za to porabljenih.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!