Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Slovenj Gradec se vsakoletno srečuje s kriminalisti drugih policijskih uprav in tudi s kriminalisti sosednjih držav. Ta srečanja niso le delovne, temveč tudi družabne narave.

V letu 2005 so kriminalisti Policijske uprave Slovenj Gradec organizirali pohod na 2.126 metrov visoko, najvišjo goro Koroške - Peco. Pohoda so se udeležili tudi kriminalisti Policijske uprave Kranj, povabljeni pa so bili tudi kriminalisti iz Celovca, ki se pohoda zaradi delovnih obveznosti niso mogli udeležiti.

060130-Sport01

Skupinski posnetek na najvišjem vrhu Koroške

 

Kondicijsko najbolj vzdržljivi kriminalisti so po osvojitvi vrha gore Pece pozno popoldan odšli še na krajše gobarjenje. Iz posnetkov je razvidno, da so kriminalisti iz Slovenj Gradca tudi pri gobarjenju tako uspešni, kakor pri raziskovanju kaznivih dejanj.

060130-Sport02

Veselje ob polnih košarah nabranih gob

 

Kriminalisti policijskih uprav severovzhodne Slovenije se tradicionalno srečujejo tudi v okviru vsakoletnih tradicionalnih srečanjih. Poleti 2005 je tako potekalo že 22. zaporedno srečanje, ki so ga organizirali kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

Družabna narava in športna vsebina teh tradicionalnih srečanj kriminalistov iz Slovenj Gradca, Maribora, Celja in Murske Sobote, je razvidna iz naslednjih posnetkov:

060130-Sport03

060130-Sport04

 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Slovenj Gradec so se leta 2005 udeleževali tudi nogometnih, teniških in kegljaških turnirjev, smučarskega tekmovanja, poleg tega pa vsakoletno izvedejo še več svojih družabnih in športnih srečanj. Zanje je vedno dovolj  tehtnih razlogov. Prvo takšno srečanje v letu 2006 je bilo pred dnevi, ko so imeli kriminalisti tekmovanje v sankanju iz katerega je spodnji posnetek.

 

060130-Sport05

 

Tudi v letu 2006 bodo kriminalisti nadaljevali s podobnimi družabnimi srečanji, ki so zelo koristna za uspešno delo in so priporočljiva tudi za druge enote policije.

 

Uredniški odbor