Policijska postaja (PP) Ravne na Koroškem je v času med 15. in 21. januarjem 2007, v sodelovanju s svetoma za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) občin Ravne in Prevalje, izvedla preventivne aktivnosti za večjo varnost pešcev v cestnem prometu, ki so jo poimenovali: "Bodi viden".

V času preventivnih aktivnosti so policisti pešcem, ki so v nočnem času hodili na neosvetljenih delih vozišč, podelili kresničke in odsevne trakove.

Policisti so skupaj s predstavniki SPVCP Prevalje, predstavniki Zveze šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM), člani prometnega krožka Osnovne šole (OŠ) Franja Goloba in Občine Prevalje, pešcem, ki so v nočnem času hodili na neosvetljenih delih vozišč, podelili kresničke in odsevne trakove.

Vodja policijskega okoliša in predstavnik SPVCP Občine Ravne na Koroškem sta v izredno neugodnem vremenu 18. januarja 2007 na območju Kotelj, podelili skupaj 76 kresničk in odsevnih trakov. Kresničke so bile razdeljene tudi starejšim občanom v domu za ostarele na Prevaljah in članom Društva upokojencev Črna na Koroškem.

V času preventivnih aktivnosti »Bodi viden« je bilo podeljenih skupaj 145 kresničk in odsevnih trakov. Kresničke in odsevne trakove sta prispevala SPVCP občin Prevalje in Ravne na Koroškem.

Namen skupnih preventivnih aktivnosti za zaščito pešcev je izboljšanje varnosti pešcev, z uporabo kresničke se namreč njihova ogroženost v cestnem prometu bistveno zmanjša.

Nekaj fotografskih utrinkov:

070206-VarnostPescev01

Policist in predstavnik SPVCP za večjo varnost šolskih otrok

 

070206-VarnostPescev02

Skupinski posnetek na avtobusnem postajališču

 

070206-VarnostPescev03

Kresničke tudi za starejši občanki

 

070206-VarnostPescev04

Praktičen primer, kako odsevni trakovi bistveno prispevajo k vidnosti v cestnem prometu

 

070206-VarnostPescev05

Skupinski posnetek akterjev akcije "Bodi viden"

 

V zaključku velja poudariti, da je bil temeljni namen načrtovalcev in izvajalcev preventivnega projekta »Bodi viden«, zasnovan na skrbi za večjo varnost pešcev v cestnem prometu, ki jo je mogoče uresničiti v obliki skupnih projektov policije in lokalne skupnosti, vsekakor pa je skrb za lastno varnost tista, ki bo tudi v prihodnje krojila varnost udeležencev cestnega prometa.

 

Fotografije: Miroslav Črešnik in Zvonko Uršnik, PP Ravne na Koroškem

 

Peter Pungartnik, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE