V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.605 klicev. Med 597 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 106 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 93 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lahko in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani, v prometni nesreči na območju PU Maribor pa sta dve osebi izgubili življenje.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 3 voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 31 intervencij na javnem kraju, 8 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 34 tatvin, 17 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, po 5 groženj in kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, po 3 povzročitve telesnih poškodb, ponarejanja denarja in nasilja v družini ter po 1 rop in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 116 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 104 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Koper, 4 na območju PU Maribor ter po 1 na območju PU Kranj in Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 38 državljanov Sirije, 12 Turčije in 11 Afganistana.