V zadnjih 24. urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1077 klicev.

Med 433 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 77 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 64 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 66 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 10 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo in 1 prometne nesreče s hudo telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli 5 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Koper in Nova Gorica.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 26 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 1 kršitelja na območju Policijske uprave Celje.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 21 tatvin, 20 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesne poškodbe, 2 nasilji v družini, 1 rop, 1 ponarejanje listin, 1 ponarejanje denarja in 1 preprečitev uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Maribor in Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 86 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 69 na območju PU Novo mesto in 17 na območju PU Koper.

Med njimi smo obravnavali največ državljanov Turčije (20), Sirije (17) in Afganistana (15).