V zadnjih 24. urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1592 klicev.

Med 649 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 102 prometni nesreči, 110 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 90 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 10 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo in 1 prometne nesreče s hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Kranj.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 13 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Koper, Nova Gorica in Novo mesto.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 81 intervencij na javnem kraju in 29 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 39 tatvin, 26 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 2 ropa, 2 grožnji, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 nasilje v družini, 1 kaznivo dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 preprečitev uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Maribor in Nova Gorica.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 115 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 96 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper, 7 na območju PU Celje in 2 na območju PU Murska Sobota.

Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (40), Sirije (17) in Maroka (15).