V zadnjih 24. urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1552 klicev.

Med 590 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 105 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 89 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 13 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo in 3 prometne nesreče s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali voznico osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Murska Sobota.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 8 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Murska Sobota.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 37 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana in Kranj.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 40 tatvin, 18 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 8 nasilij v družini, 6 groženj, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 povzročitve telesne poškodbe, 2 ropa, 2 ponarejanji denarja in 1 preprečitev uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 5 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Nova Gorica.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 111 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 110 na območju PU Novo mesto in 1 na območju PU Koper.

Med njimi smo obravnavali največ državljanov Sirije (41), Indije (15) in Bangladeša (11).