Direktor Policijske uprave Novo mesto mag. Anton Olaj je skupaj z Rupertom Goletom, županom Občine Šentrupert v petek, 30. 5. 2008, ob občinskem prazniku, svečano odprl Policijsko pisarno Šentrupert. Otvoritve so se udeležili krajani občine in vabljeni gostje.

PisarnaSentrupert01Mag. Anton Olaj in župan Rupert Gole sta prerezala trak in odprla policijsko pisarno

 

Mag. Anton Olaj je krajanom čestital za občinski praznik in poudaril, da je to za Občino Šentrupert na področju zagotavljanja varnosti pomemben dan, saj odprtje policijske pisarne pomeni novo kvaliteto varnostnih storitev policije za ljudi. Povedal je, da je policijska pisarna oblika policijskega dela, s katero se vzpostavljata lažja dostopnost in pristnejši stik policistov s prebivalci, ki je še kako pomemben pri partnerstvu z lokalno skupnostjo na področju zagotavljanja varnosti. V svojem nagovoru je še dejal, da je varnost naša skupna dobrina, policijskega dela pa si v modernih državah praktično ne moremo več predstavljati brez sodelovanja državljanov.

Na koncu pa se je zahvalil županu za pomoč pri odprtju policijske pisarne, saj je pokazal veliko mero razumevanja in iniciativnosti.

PisarnaSentrupert02Edvard Fišter, komandir PP Trebnje, mag. Anton Olaj, direktor PU, in župan Rupert Gole

 

Župan Rupert Gole je ob otvoritvi povedal, da je odprtje policijske pisarne v Šentrupertu za občino velika pridobitev tako z vidika varnosti kot tudi tesnejšega sodelovanja med policijo in občani ter samo občino Šentrupert.

Policijska pisarna bo odprta vsak ponedeljek od 18. ure do 20. ure in vsako sredo od 12. do 14. ure. V pisarni bo delal vodja policijskega okoliša, ki mu bodo lahko občani prijavili kaznivo dejanje, se pogovorili o težavah ali dobili kakšen nasvet.

PisarnaSentrupert03Ogled policijske pisarne

PisarnaSentrupert04Pisarna, v kateri bo delal vodja policijskega okoliša


Stane Smolič,
tiskovni predstavnik PU Novo mesto