Tudi letos se na Policijski upravi Murska Sobota niso izneverili tradiciji. Prvi petek v septembru je v sončnem in vročem vremenu PU Murska Sobota v sodelovanju z mendarodnim policijskim združenjem IPA za Pomurje, Športnim društvom UJV Murska Sobota, Policijskim veteranskim društvom SEVER za Pomurje in Območnim policijskim sindikatom Murska Sobota organizirala že četrto športno-družabno srečanje, poimenovano "dan športa".

V prekrasnem okolju ŠRC v Odrancih so se nam pridružili "policijski" upokojenci iz policijske uprave, povabili pa smo tudi ekipe iz carine in zaporov v Murski Soboti. Letošnja prireditev ni bila rekordna samo po številu ekip, ki so tekmovale v športnih disciplinah (skupno 74 ekip), ampak tudi po številu obiskovalcev, saj se je prireditve udeležilo okoli 500 udeležencev.

Tekmovalni del prireditve je minil v športnem duhu in brez poškodb. Vrhunec tekmovalnega dela je bila nogometna tekma med "policijskimi šefi" in "PRESS ekipo". Po džentlemenskem dogovoru tudi po sedemmetrovkah ni bilo zmagovalca. Zato ne preseneča, da je tiskani medij v članku o tej tekmi poročal, da so policisti in novinarji izumili nova pravila v nogometu.

Sedila je razglasitev najboljših ekip. Stari Grki so zmagovalce kronali z oljčnim vencem, na dnevu športa pa smo najboljšim podelili pokale. Zmagovalnim ekipam so pokale podelili direktor Uprave kriminalistične polciije GPU Aleksander Jevšek, direktor PU Murska Sobota Drago Ribaš, policijski vikar Janez Novak, Zdenka Stilnik-Štern in Sašo Jereb iz oddelka vrhunskih športnikov na Policijski akademiji.

Veselo vzdušje se je nadaljevalo tudi v družabnem delu prireditve. Okusen "pasulj", ki so ga pripravili kuharji slovenske vojske, in sočni čevapčiči, so prijali tako tekmovalcem kot drugim udeležencem. Za "dobre vibracije" je z glasbo "v živo" poskrbel policist Bojan Rojko. Tudi upokojenec Stanko Ilješ se ni mogel upreti svojemu glasbenemu navdihu, pa je "mimo programa" zaigral več prijetnih skladbic na svoji harmoniki. Ko sta glasbenika dovolj segrela ozračje, so na plesišče prišli tudi prvi pari, ki so opogumili še druge.

Na koncu smo si bili vsi udeleženci "policijske olimpijade na PU Murska Sobota" enotni - dan športa bomo ponovili tudi naslednje leto.


Rezultati:

PIKADO MOŠKI (sodelovalo je 22 ekip):

  1. PP Lendava
  2. SKP I.
  3. PO G. Petrovci

PIKADO ŽENSKE (sodelovalo je 6 ekip):

  1. Carina I.
  2. PP Lendava
  3. PP G. Radgona

KOŠARKA (sodelovalo je 7 ekip):

  1. PP Ljutomer
  2. Carina
  3. PP Lendava

VLEČENJE VRVI (sodelovalo je 12 ekip):

  1. PP Lendava
  2. SEVER za Pomurje
  3. PP IU M. Sobota

ODBOJKA NA MIVKI (sodelovalo je 14 ekip):

  1. PP Lendava
  2. CARINA
  3. SKP PU M. Sobota

NOGOMET (sodelovalo je 13 ekip):

  1. PP Ljutomer
  2. PO G. Petrovci
  3. PP M. Sobota


Tekst: Jožef Prša, tiskovni predstavnik PU Murska Sobota

Foto: Zoran Kosi in Stanko Sobočan, PU Murska Sobota