Mariborski policisti bodo v sodelovanju z moto klubom Perniški asi to nedeljo, 8. maja 2016, organizirali preventivno delavnico za motoriste. Motoristi in vozniki koles z motorjem, vabljeni v športni park naselja Pernica v občini Pesnica!

Policisti bodo udeležencem predstavili simulator vožnje z motornim kolesom in postavili priročen poligon za vožnjo z motornimi kolesi, na katerem bosta policista motorista predstavila spretnostno vožnjo in svetovala motoristom pri njihovi vožnji na poligonu.

Vsak udeleženec bo imel možnost, da se tudi sam preizkusi v vožnji, ob upoštevanju vseh elementov za varno udeležbo (tehnična izpravnost motornega kolesa, izpolnjeni zakonski pogoji za udeležbo v cestnem prometu).

Policisti bodo predstavili tudi svojo opremo za nadzor prometa, s poudarkom na tehničnih napravah za ugotavljanje hitrosti vožnje, predstavili pa bodo tudi naprave za simulacijo različnih realnih situacij, v katerih se lahko znajdejo motoristi.

Osebje ZD Ptuj bo prikazalo prvo pomoč pri nezavestnih ponesrečencih in prvo pomoč pri krvavitvah zaradi odtrganih udov ter uporabo defibrilatorja.

V primeru dežja dogodek odpade. Vljudno vabljeni!


Povezane vsebine