Na novinarski konferenci, ki bo v sredo, 10. januarja 2018, ob 10.30 na poligonu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem, vam bomo policisti, inštruktorji varne vožnje in kinologi praktično prikazali, kako naj lastniki psov poskrbijo za pravilen in varen prevoz svojih živali. Vabljeni!

V Sloveniji je registriranih skoraj 230 tisoč psov in mnogi med njimi so redni družinski sopotniki v osebnih avtomobilih. Ker ima torej kosmatinca pri nas že skorajda vsako tretje gospodinjstvo, želimo opozoriti na pasti neustreznega prevoza štirinožnih potnikov.

Foto AMZS psi v avtuNalet psa v zatilje potnikov, na primer, je lahko usoden za vse … Povedali vam bomo, zakaj je skrb za pravilen prevoz tako pomembna, in vam pokazali, kaj se ob zaviranju vozila dogaja s psom, če ta ni pripet oziroma v kletki. Poleg tega pa bomo predstavili tudi praktične izkušnje, ki jih imajo s prevozi psov policisti in reševalci

Vaši sogovorniki na novinarski konferenci bomo:

  • Janez Marolt, inštruktor varne vožnje pri AMZS in gorski reševalec,
  • mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi,
  • Tadej Nagode, komandir Policijske postaje vodnikov službenih psov Ljubljana,
  • Marko Bručan, predsednik Društva enota reševalnih psov Slovenije (Kinološka zveza Slovenije), in
  • David Pogačnik, strokovnjak za vzgojo psov, Canispoint, ki sodeluje tudi z Zvezo vodnikov reševalnih psov Slovenije.


Spoštovani predstavniki medijev,

zaradi lažje organizacije dogodka prosimo, da svojo udeležbo sporočite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po telefonu na telefonsko številko 031 341 592.

Vljudno vabljeni!