Z namenom zmanjšati birokratske ovire za poslovne subjekte ter zagotoviti preprostejšo in preglednejšo zakonodajo je Vlada RS skupaj z Ministrstvom za javno upravo uvedla projekt Poslovni SOS.

banner

Storitev Poslovni SOS, ki deluje od konca marca, je prvenstveno namenjena sporočanju težav podjetnikov, ki so v konkretnih postopkih z državnimi organi naleteli na birokratske ovire. Več o tem v zloženki.

obrazec2Spletni obrazec


Ste torej poslovni subjekt (obrtnik, samostojni podjetnik, start up podjetje, zastopnik podjetja idr.)? Imate v konkretnem postopku pri poslovanju z državo kakšno težavo, ki jo želite razrešiti?

Odslej jo lahko opišete prek posebnega obrazca na spletni strani http://www.poslovnisos.gov.si/. Pri tem navedite tako svoje pripombe kot predlog rešitve. Prav tako lahko na tem mestu po elektronski poti sporočite, če ste naleteli na absurden predpis ali pa imate morda težavo z upravnim postopkom. Državo v tem primeru predstavljajo državni organi, organi lokalne samouprave in nosilci javnih pooblastil. S pomočjo vaših predlogov in pritožb želi vlada izboljšati in poenostaviti predpise in upravne postopke.