Pred tednom dni se je začela nagradna igra, v kateri smo vas pozvali, da uganete, kateremu uspešnemu slovenskemu športniku pripada glas na posnetku. Da bo ugibanje lažje, tokrat objavljamo dodaten posnetek tega športnika.

Hokejist pravi, da s hitrostjo zmagujemo samo v športu, v prometu nikoli: »Daj nogo z »gasa« in zmanjšaj hitrost!«

Veš, kdo je to? Ugani, kdo je lastnik glasu, in se poteguj za privlačno nagrado. Tudi če si svoj odgovor že poslal in misliš, da je bil napačen, lahko še enkrat ugibaš in nam ponovno pišeš.

Kako sodeluješ v nagradni igri?

Če veš, kateremu uspešnemu slovenskemu športniku pripada glas, pošlji odgovor na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in navedi svoje osebne podatke: ime, priimek, letnico rojstva in svoj naslov.

Med pravilnimi odgovori bomo 11. avgusta izžrebali tri nagrajence, ki bodo prejeli lepo in praktično darilo: majico s podpisom lastnika glasu, njegovo fotografijo s podpisom in nekaj promocijskega materiala policije.


Hiti počasi

V današnjem času se nam prevečkrat mudi. Pogosto hitimo, da bi pravočasno prispeli tja, kamor smo  namenjeni. Nekaterim pa zaradi »težke noge« na cilj ne uspe priti. Neprilagojena hitrost je še vedno eden od glavnih vzrokov za najhujše prometne nesreče, ki se pogosto končajo s hudimi telesnimi poškodbami ali celo smrtjo.

Policija ugotavlja, da tako vozniki osebnih avtomobilov kot tudi vozniki motornih koles velikokrat precenijo svoje sposobnosti. V letošnjem letu je do danes v prometnih nesrečah umrlo osem motoristov in dva potnika na motornih kolesih. Vzroki teh tragičnih nesreč pa so bili neprilagojena hitrost, nepravilno prehitevanje in nepravilna stran in smer vožnje voznikov motornih koles.

Zato te pozivamo, da hitrost in vožnjo prilagodiš svojim sposobnostim, znanju, vremenskim razmeram in razmeram na cesti.

 

ne hiti

Več preventivnih nasvetov za varno vožnjo:

Prometna varnost

Nasveti za večjo varnost motoristov

Hitrost - počasneje je varneje

Varno v poletje na slovenskih cestah!