Na dnevih zaščite in reševanja se bo med 15. in 17. oktobrom 2009, vsak dan med 9. in 19. uro, v Novem mestu predstavila tudi policija. Prav tako bo aktivno sodelovala v prikazu reševanja ob hudi prometni nesreči. Vabljeni na razstavni prostor in ogled vaje Krka 2009.

Na razstavnem prostoru pred upravno enoto na Novem trgu v Novem mestu bomo obiskovalcem predstavili različna področja policijskega dela, policijsko opremo in vozila. Poleg dela prometne, kriminalistične in mejne policije bomo predstavili še dejavnosti Specialne enote, posebne policijske enote, Letalske policijske enote, vodnikov službenih psov in policistov konjenikov ter dejavnosti v mednarodnih civilnih misijah. Zaigral bo tudi Policijski orkester.

Obiskovalcem bomo svetovali o varni udeležbi v prometu tako pešcev in kolesarjev kot voznikov motornih vozil, pa tudi o ukrepih za večjo osebno varnost in varnost premoženja.

Mogoče se bo preizkusiti v streljanju na elektronskem strelišču ali v varni vožnji na simulatorju vožnje z motornim kolesom, prikazali pa bomo tudi izvajanje policijskih postopkov v praksi.

Posebej vabljeni na naslednje predstavitve:

  • v četrtek, 15. oktobra:

- med 12. in 13. uro bodo pripadniki gorske in Letalske policijske enote prikazali reševanje ponesrečenca s policijskim helikopterjem

- ob 13.30, 14.30 in 15.30 bomo prikazali uporaba službenega psa za splošno uporabo

  •  v petek, 16. oktobra:

- med 9. in 15. uro bomo predstavili sodelovanje policije v mednarodnih civilnih misijah

- med 12. in 15. uro bo nastopil kvartet Policijskega orkestra

- med 10. in 15. uro bomo prikazali uporabo službenega psa za iskanje prepovedanih drog

- med 15. in 16. uro bo vaja Krka 2009, kjer sodeluje tudi policija, vključno s policisti potapljači Specialne enote

  •  v soboto, 17. oktobra:

- med 9. in 15. uro bomo predstavili delo s službenimi konji

- med 10. in 14. uro bo na razstavnem prostoru tudi kateri od slovenskih vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji

 

Dneve zaščite in reševanja organizira Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto. V sistemu varstva pred raznimi nesrečami je tudi slovenska policija. Policisti in policistke želimo na ta način opozoriti obiskovalce predvsem na to, da lahko za lastno varnost v veliki meri poskrbijo že sami, in predstaviti ukrepe policije, če do nesreč res pride.

 

Obiščite nas na razstavnem prostoru v Novem mestu! Vstop bo prost.