Za udeležence letošnjega kriminalističnega tečaja se je junija začelo še praktično usposabljanje v Gotenici. Pri eni od tem, ki jih obravnavajo tečajniki, boste lahko prisotni tudi novinarji, in sicer ste v torek, 16. junija, vabljeni na ogled kraja eksplozije.

Potem ko so v okviru teoretičnega dela uspešno zaključili s predavanji, je bil za udeležence na vrsti še praktični del tečaja. Ta traja neprekinjeno dvanajst dni, od 8. do 19. junija, v tem času pa novozaposleni delavci kriminalistične policije in Centra za forenzične preiskave pridobijo tudi povsem praktična znanja in spretnosti za odkrivanje in preiskovanje kriminalitete.

Spoštovani novinarji in novinarke,
eno od tem, ki jih bodo med praktičnim usposabljanjem obravnavali udeleženci letošnjega kriminalističnega tečaja, si bo mogoče v Gotenici ogledati v torek, 16. junija. Zbor novinarjev bo ob 8.15 pred vhodom v policijski vadbeni center v Gotenici.

Eksplozijo si bosta ogledala tudi v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, ki bosta ta dan obiskala tečajnike.

Vljudno vabljeni na ogled kraja eksplozije!

Prosimo, da svojo udeležbo zaradi lažje organizacije predhodno potrdite Nuški tavčar iz Sektorja za odnose z javnostmi na telefonsko številko 041 711- 795 ali na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Več o kriminalističnem tečaju v sporočilu za javnost: Otvoritev kriminalističnega tečaja 2009