Generalni direktor slovenske policije Jože Romšek je 15. in 16. 10. 2007 obiskal Podgorico v Črni gori, kjer se je srečal z direktorjem uprave policije v Črni gori Veselinom Veljovićem.

Direktorja slovenske in črnogorske policije sta se pogovarjala o medsebojnem sodelovanju policij obeh držav na različnih področjih (več v napovedi dogodka).

crna  gora03


Direktor policije uprave v Črni gori se je slovenski policiji zahvalil za dosedanje dobro sodelovanje na različnih področjih policijskega dela, predvsem pa za podporo pri sprejemu v Interpol. Generalni direktor slovenske policije Jože Romšek pa je gostiteljem ponudil pomoč pri nadaljnjem strokovnem usposabljanju in izmenjavi izkušenj v zvezi z varovanjem oseb in objektov, kriminalističnim delom in delom na informacijsko-telekomunikacijskem področju.

Šefa slovenske in črnogorske policije sta med srečanjem sklenila tudi dogovor o konkretnem operativnem sodelovanju obeh policij pri odmevnejših kaznivih dejanjih.

Slovenska delegacija, v njej sta bila še direktor uprave kriminalistične policije v generalni policijski upravi Aleksander Jevšek in vodja sektorja za mednarodne odnose v službi generalnega direktorja policije Vladimir Pocek, je v Črni gori obiskala tamkajšnjo policijsko akademijo, prihodnji forenzični laboratorij, specialno protiteroristično in posebno policijsko enoto.


crna  gora02