Generalni direktor slovenske policije Jože Romšek bo 15. in 16. 10. 2007 obiskal Podgorico v Črni gori, kjer se bo srečal z direktorjem uprave policije v Črni gori Veselinom Veljovićem.

Direktorja slovenske in črnogorske policije si bosta izmenjala svoje izkušnje ter se pogovarjala o medsebojnem sodelovanju policij obeh držav in možnostih, da bi ga na različnih področjih (varnost v cestnem prometu, mejne zadeve in nedovoljene migracije, mirovne misije, iskanje oseb in preiskovanje kriminalitete, čezmejni organizirani kriminal, boj proti terorizmu na zahodnem Balkanu, usposabljanje in izobraževanje policijskega osebja) še izboljšali. Med državama je sicer že sklenjen Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Črne gore o sodelovanju v boju proti organiziranemu kriminalu, trgovini z ljudmi in ilegalnim migracijam, nezakoniti trgovini s prepovedanimi drogami in predhodnimi sestavinami, terorizmu in drugim kaznivim dejanjem, ki ga je Slovenija ratificirala marca 2007.

Med obiskom črnogorskih policijskih kolegov si bo generalni direktor slovenske policije ogledal tamkajšnjo policijsko akademijo, center za forenzične preiskave, specialno protiteroristično enoto, posebno policijsko enoto. V slovenski delegaciji bosta še direktor uprave kriminalistične policije v generalni policijski upravi Aleksander Jevšek in vodja sektorja za mednarodne odnose v službi generalnega direktorja policije Vladimir Pocek.