Božično-novoletni prazniki so pred nami in z njimi pogosto neprevidna, nepremišljena in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov.

Policija je zato v sodelovanju z Inštitutom za varovanje zdravja RS ter Ministrstvom za šolstvo pripravila različne preventivne aktivnosti za preprečevanje negativnih posledic pri uporabi pirotehničnih izdelkov. Da bi bilo kršitev in telesnih poškodb, povezanih z uporabo pirotehničnih izdelkov, čim manj, bodo policisti poleg tega pred in med božično-novoletnimi prazniki skupaj z drugimi institucijami poostreno nadzirali prodajo, nedovoljeno uporabo in uvoz teh izdelkov. Letos je bil uveljavljen tudi novi zakon o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Vse naštete aktivnosti kot tudi novosti, ki jih glede uporabe pirotehnike prinaša novi zakon, bodo predstavniki policije in Inšpektorata RS za notranje zadeve, ki je pristojen za nadzor nad posestjo in prometom s pirotehničnimi izdelki, povzeli na novinarski konferenci v torek, 9. decembra 2008, ob 11. uri v veliki sejni sobi MNZ na Štefanovi 2 v Ljubljani.

Po konferenci, ob 12. uri, pa vas vabimo v Osnovno šolo Prežihov Voranc (Prežihova 8, Ljubljana), kjer si boste lahko ogledali in fotografirali predavanje za osnovnošolce, ki ga bo izvedel vodja policijskega okoliša.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!