V zadnjih dneh avgusta 2007 je direktor Policijske uprave Slovenj Gradec mag. Jurij FERME izrekel priznanje in podelil zahvali za sodelovanje občanoma, ki sta bistveno prispevala k uspešnosti dela policistov pri izvajanju temeljnih nalog policije na področju varovanja življenja, osebne varnosti in premoženja ljudi.

Zahvalo za pomoč policistom pri zagotavljanju javne varnosti je prejela Lidija ŠIRNIK iz Pameč pri Slovenj Gradcu, ki je junija 2006 posredovala pomembne informacije policistom Policijske postaje Slovenj Gradec. Na podlagi njenega natančnega opisa neznanca in smeri njegovega pobega so policisti po izvršitvi kaznivega dejanja tatvine denarnice izsledili in prijeli osumljenca, ki je pred tem že izvrševal podobna dejanja. Na ta način so raziskali več kaznivih dejanj tatvin različnim oškodovancem v eni izmed javnih ustanov na območju Slovenj Gradca.

Zahvalo za pomoč policistom pri iskanju pogrešane osebe je prejel Ivan STOPERNIK iz Šmartna pri Slovenj Gradcu, ki se je v dopoldanskih urah 7. avgusta 2007 prostovoljno vključil v iskanje pogrešane 83-letne ženske iz Šmartna pri Slovenj Gradcu. V tem času je potekala iskalna akcija, ki so jo izvajali policisti in vodniki službenih psov policije, aktiviran pa je bil tudi helikopter Letalske policijske enote. Pri iskanju so sodelovali tudi domačini. Imenovani je pogrešano našel okoli 13. ure v gozdu na območju Mislinjske Dobrave pri Slovenj Gradcu.

 

Fotografije:

070906-Zahvala01

Zahvala Lidiji ŠIRNIK

 

070906-Zahvala02

Zahvala STOPERNIK Ivanu

 

070906-Zahvala03

Zahvala PU Slovenj Gradec za sodelovanje

 

Fotografije: Arhiv PU Slovenj Gradec

 

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE