Policijska postaja (PP) Dravograd je v soboto, 1. septembra 2007, organizirala delovno srečanje z Lovsko družino (LD) Libeliče, ki je potekalo na Libeliški gori.

V uvodnem delu sta tajnik LD Libeliče Zvone Udovč in komandir PP Dravograd Drago Vaupot predstavila potek srečanja in poudarila pomen medsebojnega sodelovanja, predvsem v obliki stalne izmenjave informacij. 

V nadaljevanju so se udeleženci srečanja pogovarjali o konkretni problematiki. Poseben poudarek so namenili problematiki preprečevanja nezakonitega lova in vožnje z motornimi vozili v naravnem okolju. Policisti so lovce seznanili z novostmi in posebnostmi določb novega Zakona o orožju.

Po uradnem je sledil tudi družabni del, v katerem so se policisti in lovci pomerili v streljanju na glinaste golobe. O zmagovalcu ne kaže izgubljati besed, ker so se lovci očitno zelo dobro pripravili na tekmovanje.

Srečanja se je udeležilo deset policistov PP Dravograd in dvajset lovcev LD Libeliče.

 

Fotografski utrinki:

070910-Lovci01

Udeleženci srečanja pred vhodom v lovski dom Libeliče

 

070910-Lovci02

Policisti in lovci v prijetnem klepetu

 

070910-Lovci03

Tekmovanje v streljanju na glinaste golobe

Na koncu so si obljubili, da bodo delovna srečanja v prihodnje postala tradicionalna, saj sta medsebojno sodelovanje in pomoč še kako dobrodošla.

 

Fotografije: Marko Prevolčič, PP Dravograd

 

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE