Župan občine Postojna Jernej VERBIČ je v spremstvu direktorice občinske uprave Brigite KIDRIČ v petek, 21. 12. 2007, obiskal Policijsko postajo Postojna, kjer se je, poleg izmenjave simbolnih daril in najboljših želja pred prihajajočimi prazniki, zadržal tudi na kratkem delovnem pogovoru.

 

071228-SrecanjeZZupanom


Komandir PP Postojna Iztok PERENIČ je župana okvirno seznanil z opravljenim delom in varnostno situacijo v iztekajočem se letu ter z aktivnostmi postojnskih policistov za zagotavljanje varnosti občanov med božičnimi in novoletnimi prazniki. S stanjem prometne varnosti je predstavitev dopolnil tudi komandir postaje prometne policije Karol ISKRA, srečanju, ki postaja tradicionalno, pa se je pridružil tudi Božidar ŠTEMBERGER, novi vodja Sektorja uniformirane policije PU Postojna.


Župan Verbič je v pogovoru izrazil splošno zadovoljstvo z delom policistov in varnostno situacijo, čeprav so določeni varnostni problemi, ki jih je treba sproti reševati. Zlasti je izpostavil problematiko kršitev javnega reda v lokalih, divjanja z vozili po mestu in tovornega prometa v nočnem času.


V zvezi s tem je posebej pohvalil sprotno izmenjavo informacij o nastalih problemih, takojšnje reagiranje in dobro sodelovanje tako s Policijsko postajo Postojna kakor tudi z vodstvom policijske uprave, ki v preteklosti ni bilo vedno tako dobro. Posebej je pohvalil tudi sodelovanje policijske postaje in občinske uprave pri pripravi in usklajevanju varnostnega načrta občinske redarske službe.

 

Iztok Perenič
Komandir PP Postojna