Alkotest, lisice, stinger, nočna opazovalna naprava, ročna termovizija in oprema posebne policijske enote so zaznamovale četrtkovo dopoldne 6. novembra 2008 v Osnovni šoli Begunje pri Cerknici in Unec. Otroke je namreč obiskalo pet policistov policijske postaje iz Cerknice.

081114-OS_Cerknica01

Predstavitev policijskega dela in opreme je začel vodja policijskega okoliša Matjaž Kandžič. Opozoril jih je na številne prometne nesreče, ki se dogajajo na naših cestah. Da bi se otroci zaščitili pred posledicami nesreč, jih je opozoril na obvezno uporabo čelade pri vožnji s kolesom in uporabo otroškega varnostnega sedeža v avtomobilih.

Policista posebne policijske enote Boris Fluher in Sašo Dautović sta jim razložila, kako se uporabljajo lisice, tonfa, kdaj se uporabljajo zaščitni neprebojni jopič, neprebojna čelada, ščit, kdaj se ustavljajo pobegla vozila s stingerjem in kako izgleda aretacija.

Policist za varovanje državne meje Miladin Petrović jim je razložil, kako varujemo državno mejo in kakšno specialno opremo uporabljamo. Lahko so si ogledali dnevni daljnogled, nočno opazovalno napravo in ročno prenosno termovizijo.


081114-OS_Cerknica02

Otroci so razlage pospremili s številnimi vprašanji, na koncu pa policiste nagradili z aplavzom zahvale.

V spomin na prijetno in koristno druženje z otroci so policisti vsaki šoli podarili dva kompleta igrice 113 in maskoto, medvedka Jaka.

 

Besedilo: Vojko Otoničar, PP Cerknica