V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1370 klicev. Med 529 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 108 prometnih nesreč, 72 kršitev javnega reda in miru ter 99 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 39 tatvin, 22 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 8 ponarejanj denarja, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje, 2 ropa ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanja listin in nasilje v družini.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 55 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Pridržani so bili 3 kršitelji na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Kranj.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijskih uprav Kranj in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 11 voznikom zasegli vozila in zaradi vožnje pod vplivom alkohola, na območju policijske uprave Novo mesto pridržali 1 osebo.

V 95 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani.