V zadnjih 24. urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 2010 klicev.

Med 797 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 194 prometnih nesreč, 115 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 162 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 28 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo in 4 prometne nesreče s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Kranj.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 11 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Kranj, Nova Gorica in Novo mesto.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 80 intervencij na javnem kraju in 35 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana in Kranj.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 42 tatvin, 18 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesne poškodbe, 6 nasilij v družini, 5 groženj, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje denarja ter 1 ponarejanje listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebam na območju Policijske uprave Celje in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 150 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 140 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Koper in 3 na območju PU Ljubljana.

Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (38), Sirije (36) in Turčije (16).