Policijski orkester je v soboto, 15. januarja 2011, s svojim nastopom pred polno dvorano Grandis v Kongresnem centru Brdo  ponovno navdušil poslušalce.

 

IMG_1011

 

Policijski orkester

 

Pod vodstvom mladega skladatelja in dirigenta Nejca Bečana je izvedel izbrane skladbe s priznanim tenoristom Žigom Kasagičem, ki se kot vokalni solist predstavlja na koncertih doma in v tujini.

 

 

IMG_8831




Poleg vokalnih skladb je orkester izvedel tudi izjemno koncertno delo za violončelo avstrijskega pianista, jazzista in skladatelja Friedricha Gulde. Kot solist je za to priložnost nastopil priznani violončelist, dolgoletni solo čelist Slovenske filharmonije, dobitnik številnih nagrad ter profesor mojstrskega razreda na Akademiji za glasbo in predavatelj na Deželnem konzervatoriju v Celovcu Miloš Mleinik.

 

IMG_8812

 

 

Poskočnost klasičnih skladb in izvirna slovenska dela  za pihalni orkester so z gostujočimi solisti in solisti Policijskega orkestra Matejem Bovhanom, Aleksandrom Mercino, Markom Novakom, Tomažem Podlesnikom in Robertom Albrehtom očarali poslušalce koncertnih večerov, ki se odvijajo v koncertnem ciklusu Aeda Kongresnega centra Brdo.

 

Foto: Mirko Kunšič