Na Policijski upravi Novo mesto je mag. Anton OLAJ, direktor Policijske uprave Novo mesto, s sodelavci sprejel delavce, ki so se upokojili v letu 2007. Sprejema so se udeležili predstavniki lokalnih oblasti z območja tistih občin, iz katerih so se upokojili delavci policije.

Upokojenci01Gosti na svečanosti

 

Vabilu so se odzvali tudi nekdanji direktorji oziroma načelniki UJV, UNZ oziroma PU Novo mesto, predsednik Območnega policijskega sindikata, predstavniki Slovenske vojske, predstavnik IPA Dolenjske in še nekaj drugih gostov.

Upokojenci02Govor mag. Antona OLAJA

 

Mag. Anton OLAJ je v pozdravnem nagovoru poudaril, da je zelo zadovoljen z delom policistov in da na območju Dolenjske in Bele Krajine živimo varneje kot v letu 2006. Novoupokojenim policistom se je zahvalil za njihov prispevek k varnosti in jim zaželel veliko dobrega v pokoju.

Spregovorili so tudi župani, ki so se strinjali, da je sodelovanje s policijo zelo dobro in da si tudi v prihodnje želijo takega sodelovanja. V imenu lokalne skupnosti so se zahvalili novoupokojenim policistom za njihov prispevek k varnosti in jim zaželeli zadovoljstvo v tretjem življenjskem obdobju.

Upokojenci03Podžupan MO Novo mesto Rafko KRIŽMAN

Upokojenci04župan Občine Mirna Peč Zvonko LAH

Upokojenci05župan Občine Trebnje Alojzij KASTELIC

 

Mag. Anton OLAJ, ki so se mu pridružili tudi podžupan Mestne občine Novo mesto, gospod Rafko KRIŽMAN, župan Občine Mirna Peč, gospod Zvonko LAH, župan Občine Trebnje, gospod Alojzij KASTELIC, in predsednik Območnega policijskega sindikata Dolenjske in Bele krajine, je upokojenim delavcem v zahvalo za opravljeno delo izročil spominske plakete policije.

Upokojenci06Skupinska slika z upokojenci

 

Podelil je tudi znake policije za 20 let neprekinjenega dela v policiji. Prejelo jih je 11 delavcev policije.

Upokojenci07Podelitev znaka policije za dolgoletno delo

 

Na koncu pa je mag Anton OLAJ podelil še Medaljo policije za požrtvovalnost, ki jo je prejel policist Ivan ŠUTA, ko je 19. avgusta 2006 skupaj s sodelavci iz Ljubljanice rešil občanko.

Upokojenci08Podelitev medalje policije za požrtvovalnost

 

Po končani slovesnosti so se upokojeni delavci in gostje družili ob prigrizku in pijači z vodstvom policijske uprave in drugimi delavci, ki so se je udeležili.

 

Fotografije s srečanja:

Upokojenci09

Upokojenci10Nekdanja predstojnika UJV oz. UNZ gospod Nikolaj Bricelj in gospod Vinko Pavlin med pogovorom.

Upokojenci11