Policisti Policijske postaje Metlika so se z veseljem odzvali vabilu Gasilskih zvez Metlike, Semiča in Črnomlja, da s predstavitvijo svojega dela in opreme sodelujejo na Taboru mladih gasilcev Bele krajine.

V Domu kranjskih tabornikov v Marindolu so 11. in 18. avgusta 2008 mladim gasilcem predstavili vozila in opremo, ki jo policija uporablja pri varovanju državne meje in nadzoru cestnega prometa, ter opremo posebne policijske enote.

Udeleženci tabora so z zanimanjem spremljali predstavitev in si z veseljem nadeli opremo posebne policijske enote, preizkusili alkotest in "lisice".

080822-TaborMladih01

080822-TaborMladih02

Ogledali so si avtomobilsko in prenosno termovizijo, predstavili so jim uporabo "stingerja", endoskopa in druge opreme.

080822-TaborMladih03

Preizkusili so tudi delovanje merilnika hitrosti, vendar so morali kar dolgo čakati na vozilo, katerega hitrost bi izmerili, kajti v Marindolu je zelo malo prometa.

080822-TaborMladih04

080822-TaborMladih05

Policisti so izkoristili priložnost in dali mladim gasilcem tudi koristne nasvete za varno udeležbo v cestnem prometu, v katerega se vključujejo kot pešci in vozniki dvokoles.

Udeleženci tabora so se policistom zahvalili za zanimivo predstavitev, koristne informacije in popestritev dneva. Strinjali so se, da ima poslanstvo policista in gasilca nekatere stične točke in bodo morda nekoč skupaj reševali življenja ljudi.